Patoloji Dernekleri Federasyonu

 Beni Hatırla | Şifremi Unuttum

Gazze`de Dr. Hossam Hamada`nın İsrail saldırısında katledilmesini kınıyoruz.


Gazze’deki İsrail saldırısının son kurbanlarından biri Şifa Hastanesi Patoloji Bölümü Başkanı Dr. Hossam Hamada oldu. Bölgedeki basın kuruluşları tarafından verilen habere göre 22 Ocak günü İsrail keskin nişancıları tarafından vurulan Dr. Hamada, ölene dek sokakta kanamaya terkedildi.  

Dr. Hossam Hamada tıp eğitimini Türkiye’de tamamlamış, 1996 yılında Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştu. Daha sonra 1998-2002 yılları arasında Hacettepe Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi gördü.  “Medulloblastomlarda çoklu ilaç direnci, anjiogenezis, Ki-67 proliferasyon indeksi, nöronal farklılaşma ve prognoz ilişkisi” başlıklı uzmanlık tezi ile tamamladığı eğitimin ardından doğduğu topraklarda görev yapmak üzere Filistin’e Gazze’ye döndü. Yönetimini üstlendiği bölüm, Filistin’deki en gelişmiş patoloji merkezi olarak hizmet vermekte idi. 

Uzmanlık eğitimi sırasında sorumluluk duygusu yüksek, çalışkan, sakin, esprili kişiliği ve güzel Türkçesi ile iz bıraktı. Aldığı eğitimi ve birikimini Filistin halkının daha nitelikli sağlık hizmeti alması için değerlendirme çabası bu insanlık dışı saldırıyla kesilse bile örnek bir insan, gerçek bir hekim ve Filistin direnişinin nitelikli bir bireyi olarak Dr. Hamada’nın anısı Filistin’de olduğu gibi Türkiye’de de yaşayacaktır. 

Meslektaşımız Dr. Hossam Hamada’nın katledilmesinin şiddetle kınıyor, ailesine, meslektaşlarına, yakınlarına, Filistin halkına başsağlığı ve sabır diliyoruz. 

Patoloji Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu 

« Geri

İzinsiz kopyalama yapılmaz, her hakkı saklıdır. Copyright © 2024, Patoloji Dernekleri Federasyonu