Patoloji Dernekleri Federasyonu

Patoloji Dernekleri Federasyonu

Federation of Turkish Pathology Societies
Arama Yap
  1. Patoloji Uzmanlık Eğitimi Ulusal Standartları”, Patoloji Dernekleri Federasyonu Yeterlik Kurulu’nun bir alt organı olan Akreditasyon Komisyonu tarafından hazırlanmıştır. Ülkemizde Tıbbi Patoloji eğitiminin kalite ve etkinliğini artırmak, eğitim veren kurumların sahip olması gereken mutlak ve önerilen standartları belirlemek amacını taşımaktadır. Bu belge uzmanlık eğitiminde bir kılavuz niteliğindedir. Aynı zamanda verdikleri patoloji uzmanlık eğitiminin akreditasyonu için başvurmak isteyen eğitim kurumlarına yol göstermeyi amaçlamaktadır.
  2. Patoloji uzmanlık eğitiminin akreditasyonu için başvuran kurumun müracaat edilen kurum adı altında en az bir uzmanlık döngüsü tamamlanmış ve bir uzman mezun edilmiş olmalıdır.
  3. Patoloji uzmanlık eğitiminin akreditasyonu için başvurular eğitim sorumlusu ve eğitimin gerçekleştiği kurumun yöneticisi tarafından her yılın Ocak ayı sonuna kadar Patoloji Dernekleri Federasyonu (PDF) Başkanlığı’na yapılır. Başvuru dilekçesi Patoloji Dernekleri Federasyonu web sayfasında (www.turkpath.org) “Tıbbi Patoloji Yeterlik Kurulu-Komisyonlar-Eğitim Akreditasyonuna ilişkin Dökümanlar” başlığı altında yer almaktadır.
  4. Başvuru sürecinden önce “Tıbbi Patoloji Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyon Süreci Hakkında Bilgilendirme” ve “Ek.1. Uzmanlık Eğitimi Ulusal Standartları” başlıklı belgeleri okumanız Öz Değerlendirme raporunuzu (Ek.3) hazırlamanızı ve başvuru sürecinizi kolaylaştıracaktır.
  5. Akreditasyon başvurusu yapan kurumlar, “Patoloji Uzmanlık Eğitimi Ulusal Standartları”nda yer alan özelliklere yönelik soruların yer aldığı “Patoloji Dernekleri Federasyonu Tıbbi Patoloji Uzmanlık Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu”nu hazırlamakla yükümlüdür. Bu formda yer alan sorular detaylı şekilde cevaplanmalı ve ile işaretli sorulara yönelik cevaplar belgelerle desteklenmelidir.
  6. Doldurulan form ve raporu destekleyen belgeler digital dosyalar halinde gönderilir. Eklenen belgeler, ilgili madde başlıklarına göre sırası ile numaralandırılmalı ve rapora ek olarak belgelerin listesi ayrıca gönderilmelidir.
  7. Dosyalarını tamamlayan eğitim kurumlarının hazırladıkları Özdeğerlendirme Raporu ve eklerinin elektronik olarak nkapucuoglu@kuh.ku.edu.tr ve pdf.baskan@gmail.com adreslerine (her iki adrese de) başvuru süresi sonuna dek gönderilmesi gerekmektedir
  8. Akreditasyon için başvuru bedeli 8.000 TL olup aşağıdaki banka hesabına yatırılmalıdır.

         Patoloji Dernekleri Federasyonu İş Bankası İbni Sina şubesi IBAN: TR21 0006 4000 0014 3640 1083 96

         Dekonta, başvuran fakültenin adı ve akreditasyon bedeli olduğu yazılması gereklidir.

  1. Kurum ziyareti, eğitim sorumlusuyla iletişim kurularak Mayıs ayı sonuna kadar gerçekleştirilir ve bir günlük bir ziyaret yapılır.
  2. “Özdeğerlendirme raporu” ve “Ziyaret raporu”, Akreditasyon Komisyonu’nun takip eden ilk toplantısında değerlendirilerek Eylül ayı sonuna kadar karara bağlanır.
  3. O yılın Ulusal Patoloji Kongresi sırasında ilgili eğitim programı için 5 yıl süreyle geçerli bir “Akreditasyon Belgesi” verilir. Belge Akreditasyon Komisyonu, Yeterlik Kurulu ve PDF Başkanları ile TTB Başkanı ve UDEK başkanı tarafından imzalanır.

 

        Patoloji Dernekleri Federasyonu Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu